VBOK brengt Bijbels programma uit voor kerken

By
In nieuws

De VBOK heeft een Bijbelschets ontwikkeld voor kerken. De schets biedt een volledig programma voor een themazondag over het ongeboren leven en bevat een preekschets, Bijbelstudie voor volwassenen en verschillende jeugd- en kinderprogramma’s.

Een Bijbelse mening

Met de Bijbelschets biedt de VBOK kerken in Nederland een handreiking om na te denken over de waarde van het ongeboren leven. Arthur Alderliesten, directeur kenniscentrum VBOK: “Christenen onderschrijven massaal de waarde en beschermwaardigheid van het ongeboren leven. Toch is het niet altijd gemakkelijk om je Bijbelse overtuiging te vertalen in een dagelijkse mening en houding. Deze Bijbelschets, gebaseerd op Psalm 139 en de geschiedenis van het maatschappelijk ongewenste kindje Mozes, helpt je als christen om je je houding te bepalen ten opzichte van het ongeboren kindje, abortus en tienerzwangerschappen.”

Opzet VBOK-Bijbelschets

De Bijbelschets biedt een totaalprogramma voor een themazondag over het ongeboren kind. De rode lijn is Psalm 139 waaruit blijkt dat God het ongeboren leven kent. Uit deze Psalm spreekt een levensbesef waarin sprake is van afhankelijkheid, liefde en eerbied voor God en wat Hij geschapen heeft.

De verschillende onderdelen zijn ook afzonderlijk van elkaar te gebruiken. De preekschets vormt de opening van de Bijbelschets. Daarop volgen programma’s voor vijf leeftijdscategorieën: 6-8 jaar, 9-12 jaar, 13-15 jaar, 16+ en volwassenen. In de kinderprogramma’s zijn ook liedjes en verwerkingen opgenomen.

Bezinning voor de ‘Week van het leven’

De VBOK-Bijbelschets vormt een mooie bezinnende start van de ‘Week van het leven’, die is uitgeroepen van 25 november t/m 1 december.

De Bijbelschets is te downloaden op https://www.vbok.nl/doen/bijbelschets/

Photo by Ashton Mullins on Unsplash

Recente berichten