Stille mars voor het leven

By
In nieuws

De discussie over de abortuspil, de stijgende aandacht voor vrouwen met spijt in de seculiere media, de dertigduizend abortussen per jaar, (115 per werkdag), het zorgt voor steeds meer gevoelens van onbehagen onder christenen én niet-christenen. Op zaterdag 8 december vindt daarom op het Malieveld in Den Haag alweer voor de 26ste keer de stille Mars voor het Leven plaats.

Massa-protesten komen bijna niet meer voor. Des te opmerkelijker is het dat vorig jaar 14.000 mensen zich verzamelden in Den Haag voor een stille manifestatie voor het leven. Dit jaar zijn er zelfs zoveel bussen afgehuurd dat de gemeente Den Haag en de organisatie opnieuw een groei van vele duizenden mensen verwachten. Organisator Kees van Helden: “We hopen dat er dit jaar voor elk geaborteerd kind iemand meeloopt. Het ís mogelijk dat we dat aantal gaan halen.”

De bijeenkomst begint op zaterdag 8 december om 12.00 uur op het Malieveld, Den Haag. Onder meer Kees van der Staaij en Carla Dik-Faber zullen het publiek toespreken. Kees van der Staaij: “Ik vind het heel bemoedigend en opmerkelijk dat het aantal deelnemers ieder jaar opnieuw zo sterk groeit. Elk mensenleven is kostbaar en waardevol. Het is mooi dat christenen en niet-christenen samen dit geluid willen uitdragen.”

Lees meer over de Mars voor het Leven

Recente berichten