RMU heeft warme herinneringen

By
In nieuws

Het leven is waardevol in iedere levensfase, omdat God de Schepper en Onderhouder is van het leven. Dit is de rode draad geweest van de Tour voor het Leven die RMU georganiseerd heeft in de Week van het Leven. We delen graag enkele hoogtepunten en enkele foto’s met u.

  • Maandagochtend begon de tour met een ontbijtsessie in ‘De Eersteling’. Deze instelling is de eerste christelijke woonlocatie voor mensen met een beperking. Zeer indrukwekkend is het getuigenis van twee bewoners. Ze vertellen hoe God hun leven leidt, maar ook dat ze mogen weten dat God hun leven waardevol vind.
  • Dit getuigenis spraken ze ook uit voor een grote groep studenten op het Hoornbeeck College. Kees van der Staaij (SGP) en Kees van Helden (St. Schreeuw om leven) gaven een statement af over waarom het leven zo waardevol is. Riekelt Pasterkamp (presentator) en Peter Heemskerk (RMU) riepen de studenten op om “Warm te lopen voor het leven”. Studenten ontvingen een warme shawl met de boodschap ‘Loop warm voor het leven’.
  • Naast bezinning op de beschermwaardigheid van het leven, deden de studenten ook kennis op in deze week. Adullam, Helpende Handen, Jemima en De Schutse gaven workshops op de locatie Apeldoorn van het Hoornbeeck College. Siloah zette meerdere keren de deuren van een instelling open, en liet blijken een waar ambassadeur van de gehandicaptenzorg te zijn. Bij Nebo in Zwijndrecht genoten studenten van een High-Tea samen met de oudere bewoners. Studenten speelden een spel met de bewoners van Siloah in s’ Gravenpolder en genoten van de baksels van de cliënten in Bodegraven.

De Week van het Leven was een week boordevol activiteiten. Teveel om op te noemen. Een week waarin de waarde van het leven in woorden werd uitgedrukt maar zeker ook in al de stralende gezichten van bewoners en cliënten. Ontroerend is het gedicht wat een van de bewoners in Zeeland had geschreven. Een dankgedicht omdat de studenten waren gekomen.

Baby van de Dag

In de Week van het Leven stond elke dag een ‘baby van de dag’ centraal. We bezochten een kersvers ouderpaar en maakten een foto van de baby en de ouders. De foto’s kunt u via deze pagina bekijken. Deze publiciteitscampagne roept iedereen op om onze zegeningen te tellen en ieder geboren kind te mogen zien als een zegen!

Helden van de zorg

Tot slot hebben we in deze week ook een nieuwe prijs in het leven geroepen. Vanaf dit jaar huldigt de RMU een zorgteam tot “Helden van de zorg”. Juist in de Week van het Leven is het belangrijk om een team in het zonnetje te zetten vanwege het werk wat ze dagelijks doen. Dit jaar is RST Kraamzorg uit Barneveld uitgeroepen tot “Helden van de zorg 2018”!

Tot slot

De Week van het Leven was een waardevolle week. We vergeten zo snel waarom het leven waardevol is. Daarom is het goed ieder jaar een week te hebben waarin we hier bijzonder bij stil staan. Een week waarin we met elkaar nadenken, elkaar ontmoeten en met elkaar God loven omdat Hij ons op een wonderlijke wijze gemaakt heeft!

Recente berichten