Thema-avond ‘Ongeboren leven: bekoorlijk of bedreigd bestaan?’

Het ongeboren kind ontwikkelt zich op een fantastische manier. Toch wordt dat kwetsbare leven bedreigd. Wat betekent onbedoelde zwangerschap en jong ouderschap? Op een thema-avond van de VBOK denken we na over het ongeboren leven: bekoorlijk of bedreigd bestaan?

Hoe is het om onbedoeld zwanger te zijn?

Veel mensen hebben wel een mening over tieners die onbedoeld zwanger zijn geraakt. Maar hoe is het voor zo’n tiener? Roëlle Wubs vertelt openhartig haar persoonlijke verhaal en de invloed die haar omgeving had. Rond haar zwangerschap is zij geholpen door een maatschappelijk werker van Siriz, Annet de Graaf. Annet neemt het publiek mee in wat er speelt rond het leven van iemand die onbedoeld zwanger is en hoe je daarbij kunt helpen.

Schoonheid en bedreigingen

Een onbedoelde zwangerschap kan worden uitgedragen. Maar ruim dertig duizend keer wordt het per jaar in Nederland ook afgebroken. Zo wordt het ongeboren leven in al haar schoonheid bedreigd. Maar er zijn ook andere ontwikkelingen waardoor het ongeboren leven onder druk staat. Arthur Alderliesten, directeur kenniscentrum VBOK, zal uitleggen waarvoor ongeboren kinderen in onze tijd nog meer beschermd moeten worden. Een vraag die hierbij een rol speelt, is bijvoorbeeld in hoeverre kinderen in hun prenatale fase al moeten voldoen aan de wensen van de ouders.

Praktisch

De thema-avond wordt gehouden op 29 november 2018 in ‘De Bron’ in IJsselmuiden, Dijkgraafstraat 4 , van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Toegang gratis.

VBOK

De VBOK zet zich al sinds 1971 in om het maatschappelijk draagvlak voor bescherming van het ongeboren menselijk leven te vergroten. Deze avond is een initiatief van het vrijwilligersteam uit Kampen.

Datum

nov 29 2018

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

De Bron
Dijkgraafstraat 4, IJsselmuiden
VBOK

Organisator

VBOK
Website
http://www.vbok.nl/